FÄRGAREN 11

EN GATA SOM INTE LIKNAR NÅGON ANNAN

Östra Långgatan i Varberg är något alldeles extra. Speciellt de 300 metrarna mellan Kyrkogatan och Borgmästaregatan. Den tidigare lite anonyma gatstumpen har nämligen förvandlats till vad som nu kallas ”the art of shopping”.

Med inspiration från både Haga Nygata i Göteborg och Carnaby Street i London, har vi på Maleryd Fastigheter tillsammans med Marknad Varberg, Derome Förvaltning och Varbergs kommun, tagit ett rejält grepp för att förändra, förbättra och förädla livet på Östra Långgatan.

Och vi har lyckats riktigt bra.

Under det senaste året har många av de visioner och idéer vi hade när vi startade upp projektet redan blivit verklighet.

Idag pryds gatan av konstverk, fasadmålningar och sittplatser i form av färgglada bänkar. Här finns stora krukor med växter, flaggspel och vepor placerade mellan husen och sist men inte minst – kreativa butiker som bjuder på det där lilla extra. Ofta både inne i och utanför.

För oss på Maleryd Fastigheter känns det bra att vara med och bidra till en härligt levande och inspirerande innerstad. Vårt engagemang i Östra långgatan är ett sätt. Och vi är inte färdiga än!