BEKVÄMT OCH TRIVSAMT FÖR 70+

SENIORBOENDE

Vad innebär ett Seniorboende hos oss? Jo, bland annat fredagsfika, trevliga grannar och ett bekvämt boende för pigga seniorer!
Detta och mer därtill erbjuder vi i vårt Seniorboende 70+.

I vårt hus finns 21 lägenheter fördelade på sex våningsplan och samtliga är på två rum och kök i öppen planlösning.
De minsta kallas minitvåor och är på ca 40 kvadrat. De större är på mellan 58 och 60 kvadrat. Samtliga lägenheter har stora inglasade hörnbalkonger åt två väderstreck.

• Det finns en husvärd som är på plats på eftermiddagarna måndag till fredag. Husvärden som har sin expedition på entréplanet, kan hjälpa till med både stort och smått.

• Det finns också en övernattningslägenhet med plats för två personer. Perfekt när det kommer långväga gäster.

• I huset finns en stor och fin gemensamhetslokal, vilken används flitigt för både spontan social samvaro och för mer ordnade aktiviteter. Denna lokal kan hyresgästerna också boka kostnadsfritt för egna kalas och tillställningar.

• Högst upp på sjunde våningen finns takterrassen med milsvid utsikt ner till Södra Näs i söder, ut över havet och bort till fästningen och stan. Delar av denna utsikt finns dessutom från flera av lägenheterna.

Fredagsfika
Sista fredagen i varje månad bjuder vi som hyresvärd in till ”Fredagsfika” och det brukar oftast vara en mangrann uppslutning vid dessa tillfällen.

Tisdags- och torsdagsträffar
Dessa träffar har initierats av hyresgästerna själva och är bara ett exempel på vad som kan hända när grannarna i ett hus lär känna varandra!

Motionscyklar
Med Påskbergsskogen precis utanför dörren är möjligheterna till härliga promenader stora, men när önskemålet om någon form av motionsredskap även inomhus kom upp som önskemål, så lyssnade vi. Idag finns motionscyklar på plats för träningssugna.

Föredrag

Först ut var Peter Börjesson, som bjöds in för att i ord och bild berätta om Varberg från förr till nu. Få kan mäta sig med honom

i kunskap om vad som hänt och hur det sett ut här i stan!

Underhållning

Trubaduren Calle Karlsson från Läjet  underhöll med både sång, gitarrspel och anekdoter om sin uppväxt i Läjet, när han gästade Seniorhuset den 15 mars 2018.
Det bjöds på både fika, allsång, igenkännande skratt och dråpligheter i en trivsam och uppskattad blandning under denna småkalla marseftermiddag!

Fler föredrag och aktiviteter planeras in vartefter.