Norcross kontorshotell växer

– skapar nya arbetsplatser för hållbara företag

Fler och fler egenföretagare efterfrågar möjlighet att hyra plats på kontorshotell i Varberg. Den sociala gemenskapen och att kunna hyra en mindre yta för sin verksamhet är två anledningar, men också möjligheten att nätverka och hitta samarbeten med andra företag ”vägg i vägg”.
Nu öppnar kontorshotellet Norcross i centrum upp ytterligare åtta rum i olika storlekar med målet att skapa ett hållbart företagskluster.

EMC, Energi- och MiljöCentrum, är först ut med att teckna hyreskontrakt och flyttar in i slutet av sommaren.
– Läget mitt i stan passar oss perfekt, säger Magnus Falk, projektledare och hållbarhetssamordnare på EMC. Det finns dessutom ett stort värde i att företag med en hållbar profil kan samlas på ett ställe, för att arbeta med att öka innovation och utveckling genom både informell och formell samverkan.

Fastighetsägare med hållbart fokus
Etableringen av en ”grön” avdelning på Norcross är ett naturligt steg att ta för Maleryd Fastigheter som äger och förvaltar kontorshotellet.
–  Inom Maleryd arbetar vi sedan länge med både ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet på olika sätt, berättar Annette Wenklo som arbetar med förvaltning, uthyrning och marknad på Maleryd Fastigheter.
– När vi bygger nytt certifierar vi till exempel våra hus antingen som Green Building eller som Miljöbyggnad Silver eller Guld med allt vad det innebär av höga energibesparings- och miljökrav. Vi jobbar också med social hållbarhet på olika sätt. I vårt senaste bostadsområde har till exempel hyresgästerna själva, med stöd från oss, bildat en trädgårdsgrupp och även en cykelgrupp är på gång i samma område.

”Viktigast är viljan att göra något tillsammans”
Vilka verksamheter kan då tänkas passa in i ”grönt” företagskluster?
– Fler än vad man tror, menar Annette Wenklo. Medvetenheten kring dagens resursslöseri har slagit rot ordentligt och fler och fler, både företag och organisationer, inser vikten av ett cirkulärt kretslopp.
Magnus Falk håller med.
– Vi hoppas få kontorsgrannar som både tänker och agerar hållbart. Både lokalt, och även som del i en större global värdekedja. Alla branscher är möjliga men det viktiga är viljan att göra mer tillsammans – både i denna nya kontorsmiljö och i Varberg i stort.

Att hyra kontorsrum på Norcross innebär att man förutom det egna kontoret även har fri tillgång till flera konferens- och mötesrum, sociala ytor som lunch- och fikarum, fritt internet och trevliga kontorskollegor inte minst.
Är du och din verksamhet på jakt efter en plats att utvecklas på eller känner du någon med verksamhet som du tror skulle passa i en ”grön” miljö? Kontakta Annette på annette.wenklo@maleryd.se

För information om övriga lediga lokaler kontakta Annette Wenklo på 073-506 86 48 eller annette.wenklo@maleryd.se


Drottninggatan 25
85 kvm

Ljusa och trivsamma lokaler högst upp i ”gamla Nordeahuset” med bästa läge i hörnet Drottninggatan-Torggatan. Hiss.

Lokalen omfattar två större kontorsrum samt ett mindre. Lunchrum, lounge/”väntrum”, stor handikappanpassad toalett med dusch, förrådsutrymmen.

Innerdörrarna till kontoren är ljudisolerade, vilket gör att lokalen lämpar sig väl för verksamheter som exempelvis psykologmottagning, rekrytering etc.

Ledig omgående eller efter överenskommelse.