Seniorboende

Vad innebär ett Seniorboende hos oss? Jo, bland annat torsdagsfika, trevliga grannar och ett bekvämt boende för pigga seniorer!
Detta och mer därtill erbjuder vi i vårt Seniorboende 70+.

I vårt hus finns 21 lägenheter fördelade på sex våningsplan och samtliga är på två rum och kök i öppen planlösning.
De minsta kallas minitvåor och är på ca 40 kvadrat. De större är på mellan 58 och 60 kvadrat. Samtliga lägenheter har stora inglasade hörnbalkonger åt två väderstreck.

• Det finns en husvärd på plats vissa dagar i veckan. Husvärden som har sin expedition på entréplanet, kan hjälpa till med både stort och smått.

• Det finns också en övernattningslägenhet med plats för två personer. Perfekt när det kommer långväga gäster.

• I huset finns en stor och fin gemensamhetslokal, vilken används flitigt för både spontan social samvaro och för mer ordnade aktiviteter. Denna lokal kan hyresgästerna också boka kostnadsfritt för egna kalas och tillställningar.

• Högst upp på sjunde våningen finns takterrassen med milsvid utsikt ner till Södra Näs i söder, ut över havet och bort till fästningen och stan. Delar av denna utsikt finns dessutom från flera av lägenheterna.

Torsdagsfika
Varannan torsdag bjuder vi som hyresvärd in till ”Torsdagsfika” och det brukar oftast vara en mangrann uppslutning vid dessa tillfällen. Förutom kaffe och gott kaffebröd, bjuds det även på roligheter som Quiz, föredrag och musikunderhållning en gång i månaden.

Tisdagsträffar
Dessa träffar har initierats av hyresgästerna själva och är bara ett exempel på vad som kan hända när grannarna i ett hus lär känna varandra!

Motionscyklar
Med Påskbergsskogen precis utanför dörren är möjligheterna till härliga promenader stora, men när önskemålet om någon form av motionsredskap även inomhus kom upp som önskemål, så lyssnade vi. Idag finns två motionscyklar på plats för träningssugna.

Image